Frici din viitor
Dramaturgii pentru o lume posibilă
SPECTACOL LECTURĂ
17 aprilie 2024, ora 19.00, Sala Studio
INTRAREA LIBERĂ
Texte scrise în cadrul Workshopului de scriere dramatică #2, coordonat de Mihaela Michailov
Participanți: Livia Almășan, Mircea Bălăceanu, Daria Beciu, Cristina Capăt, Maria Coman, Ionuț Dobrin, David Iosef, Dragoș Iosef, Julia Marcan, Alexandru Matac, Alexa Lăcrămioara Nuțu, Mihaela Ursu (trupa de teatru licean Brainstorming)
Dramaturgia: Mihaela Michailov
Univers sonor: Luca Rusu
Regia: Tania Drăghici
WORKSHOP-UL DE SCRIERE DRAMATICĂ #2 face parte din cadrul celei de-a patra ediții, New Voices, a proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe, iar participanții, de această dată, sunt membri ai trupei de teatru licean Brainstorming, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani. Atelierul a avut în centru exerciții de scriere, spoken poetry pe teme legate de identitate, competiție și presiune, raportarea la viitor a beneficiat și de prezența dramaturgului ceh David Kostak din Praga.
New Voices (Voci Tinere) va dezvolta o nouă metodologie pentru a susține o nouă generație de dramaturgi, punând dramaturgia în centrul atenției. Primul workshop (Fragilități. Cum ne scriem poveștile personale, 6 noiembrie – 13 decembrie 2023) din cadrul acestei a patra ediții a fost dedicat studenților și absolvenților masterului de Scriere dramatica de la UNATC I. L. Caragiale.
Fabulamundi. Playwriting Europe lucrează de peste 10 ani cu artiști, profesioniști și instituții europene, susținând cariera dramaturgilor și promovând un ecosistem divers, durabil, cu egalitate de șanse între genuri.
În decembrie 2017, proiectul – co-finanțat de Uniunea Europeana -, a fost distins, la Milano, cu prestigiosul Premiu UBU pentru promovarea dramaturgiei italiene în Europa și a dramaturgiei străine în Italia.
Tania Drăghici este absolventă a UNATC ”I.L.Caragiale”, secția Regie de Teatru, în 2023, cu spectacolul de licență Peștii dorm?
A participat la workshop-uri de regie conduse de Katie Mitchell și Tim Crouch. A regizat Micul Prinț, spectacolul de teatru pentru copii, în cadrul Academiei Studiourilor Buftea, Dușmance ale poporului – instalație performativă realizată în parteneriat cu Memorialul Sighet, Noroc să ai, un spectacol de teatru sonor și mai multe spectacole lectură în cadrul Festivalului Național de Teatru și a Festivalului ”New Drama” de la Teatrul Excelsior.
Fotografii de Sabina Costinel